Legjobb táncosnő

Évad Legjobb Táncosnője Címének elnyerése

„– Nagy elismerés, meggyőző visszajelzés számomra ez a díj arra, hogy jó az, amit és ahogyan képviselek a magyar táncművészetben.

Érdemes tehát ezen az úton továbbhaladva építkeznem – mondja Szarvas Krisztina, aki a Művészetek Palotájában a Tánc Világnapja alkalmából rendezett gálaesten vette át az egyik legrangosabb szakmai kitüntetést, a Magyar Táncművészek Szövetsége által odaítélt Az évad legjobb női táncosa díjat. A fiatal művész életében mindig meghatározó volt a mozgás, a sport és a tánc. Gyerekkorában nyolc évig atletizált, háromszor országos bajnok lett száz méteres síkfutásban, kétszer távolugrásban.
Mellette néptáncolt, kézilabdázott és évekig ritmikus sportgimnasztikázott, majd a Pécsi Művészeti Szakközépiskola tánctagozatán tanult.
Régi álma vált valóra, amikor 2005 őszén a Szegedi Kortárs Balett társulatának tagja lett – az elmúlt években pedig főszerepek sorát táncolta el.
Legutóbb néhány hete aratott nagy sikert a Szegedi Nemzeti Színházban: Juronics Tamás Liszt-muzsikára komponált Belső pokol című koreográfiájának női főszerepében mutatkozott be.”

delmagyar.hu